Bagmandspolitiet: Der kan komme flere sigtelser

Der kan komme flere sigtelser i takt med den omfattende efterforsning af OW Bunkers konkurs, fortæller politiet, der samtidig oplyser, at flere kan blive tiltalt i »nær fremtid«.

Foto: Kasper Palsnov

SØIK - i daglig tale Bagmandspolitiet - kan være på vej med yderligere sigtelser i sagen om OW Bunkers konkurs.

Det siger politiinspektør i SØIK Thomas Anderskov, der arbejder med at efterforske OW Bunker-sagen efter flere centrale personer torsdag er blevet sigtet.

»Vi kan ikke afvise, at der kan komme yderligere sigtelser. Efterforskningen kører fortsat, og der kan meget vel afdækkes ting, som kan medfører yderligere sigtelser. Der er en bred efterforskning, hvor vi også kigger internationalt,« siger Thomas Anderskov.

Berlingske skrev tidligere torsdag, at de første sigtelser i sagen er rejst. De rammer blandt andre Lars Møller, der var chef for Dynamic Oil Trading, som var et datterselskab i Singapore under OW Bunker. Siden har Finanswatch afsløret, at også den tidligere topchef Jim Pedersen og finansdirektør Morten Skov er sigtet.

Thomas Anderskov vil ikke bekræfte navne eller hvor mange sigtelser, der er tale om.

»Vi kan bekræfte, at vi har foretaget sigtelser i dag og at de er rettet mod en række personer i selskaberne. Antallet af sigtelser kan jeg ikke komme ind på,« siger Thomas Anderskov.

Han oplyser, at de pågældende er sigtet for bedrageri og mandatsvig. Ifølge branchemediet Shippingwatch drejer sigtelsen sig blandt andet om forhold, der vedrører datterselskabet i Singapore. Ifølge mediet mistænker politiet ledelsen på hovedkontoret i Nørresundby for at have tilladt, at Dynamic Oil Trading fik lov til at opbygge den enorme gæld til det lokale bunkerselskab Tankoil, som endte med at være det udestående, som siden spillede en centrale rolle i det, som tog livet af OW Bunker.

Thomas Anderskov siger, at den inden for »nær fremtid« vil bliver afgjort, om der skal rejses tiltaler i sagen.

»Tiltalespørgsmål forventer vi afklares inden for nærmeste fremtid, men det er svært at komme tættere på end det. Det er muligt, at det er inden for et par måneder, men det kan tage længere tid, fordi der kan komme noget under den fortsatte efterforskning, som gør, at vi er nød til at skubbe det lidt længere,« siger Thomas Anderskov.

Han siger, at sagen er højt prioriteret hos SØIK.

»Der utrolig stor fokus på, at der er stabilitet og ro på de finansielle markeder, og at man tillid til aktiehandel. Men det her er også spørgsmål om retsgarantier for de personer, som vi mistænker, og at de får rettigheder i forbindelse med sigtelsen,« siger Thomas Anderskov.