Bagmandspolitiet anker nederlag mod bankbosser

I retten: Frifindelsen af otte finansfolk i en højprofileret kursmanipulationssag var en fejldom. Det mener Bagmandspolitiet, som anker dommen mod syv af de frifundne.

ARKIVFOTO. Vestre Landsret skal have chancen for at bedømme Bagmandspolitiets teori om kursmanipulation for millioner. (se Ritzau historie 151215) Onsdag faldt der dom i EBH-sagen, hvor otte tidligere bankfolk var anklaget for kursmanipulation - alle otte blev frifundet i retten i Hjørring. Til venstre er det Advokat Arvid Andersen, der er forsvarer for Finn Strier Poulsen og til højre er det Andro Vrlic, der er forsvarer for den tidligere investeringschef i EBH. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bo Amstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere bestyrelsesformand i EBH Banken, Egon Korsbæk, kan fejre, at han endelig er fri af Bagmandspolitiets anklager om deltagelse i det, der er blevet udlagt som danmarkshistoriens største kursmanipulationssag.

Derimod må de syv andre tiltalte i sagen indstille sig på, at deres retsopgør bliver forlænget med forventeligt mindst et år endnu. Deres frifindelse i Byretten i Hjørring for 14 dage siden er netop blevet anket, lyder det fra Bagmandspolitiets øverste chef.

»Jeg har læst byrettens 350 sider lange dom grundigt, og det er min opfattelse, at det er det rigtige at anke sagen. Landsretten bør i denne sag få mulighed for at træffe afgørelse. Derfor har vi anket den for syv af de otte tiltalte,« siger Morten Niels Jakobsen statsanklager og chef for SØIK, i daglig tale Bagmandspolitiet

“Beslutningen om at anke har vi truffet efter en helt sædvanlig objektiv anklagefaglig vurdering, baseret på, hvad byretten bygger sine præmisser på,” siger Morten Niels Jakobsen til Berlingske.

Han har hæftet sig ved, at byrettens dommere ikke var enige, og det er bl.a. på denne baggrund, at han finder, at det giver mening at anke dommen til Landsretten. Fire af byrettens fem dommere og domsmænd frifandt alle otte tiltalte, mens én mente, at flere af de tiltalte skulle dømmes. Bagmandspolitiet håber og forventer, at Landsretten vil vurdere beviserne anderledes end byretten gjorde. Sagen forventes berammet i 2016 i Vestre Landsret.