Bagmandspolitiet anholder russisk mand for svindel mod Mærsk Drilling

En 30-årig russisk mand ansat i en ledende stilling i Mærsk Drilling er blevet anholdt i Kastrup Lufthavn mistænkt for at have bedraget sin arbejdsgiver for 23 mio. kr.

Foto: Nikolai Linares

En 30-årig russisk mand nåede ikke at opholde sig mange minutter på fri fod på dansk grund, da han fredag eftermiddag ankom til Kastrup Lufthavn for at tage på besøg i Danmark.

Bagmandspolitiet oplyser i en pressemeddelse, at det har anholdt og rejst tiltale mod en russisk mand, som gennem sin ledende stilling i en dansk virksomhed i udlandet mistænkes for at have bedraget sin arbejdsgiver for 23 mio. kr.

Ifølge EkstraBladet har manden en ledende stilling i Mærsk Drilling, som bekræfter selskabet er involveret.

»Jeg kan bekræfte, at vi samarbejder med politiet om sagen, men den er nu under deres varetægt, så vi kan og vil ikke kommentere den yderligere,« siger Helene Aagaard pressechef i Mærsk Drilling til Ekstra Bladet.

Manden ankom fredag kl. 14.34 til Københavns Lufthavn, hvor han blev anholdt af Bagmandspolitiet, hvis officielle betegnelse er Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK). Manden bor i dag i udlandet og skulle på besøg i Danmark, oplyser Bagmandspolitiet.

»Gennem sin ledende stilling i en dansk virksomhed i udlandet har manden ifølge bagmandspolitiet ved hjælp af fiktive leverancer til virksomheden godkendt betalinger til et lokalt firma, som efterfølgende har delt indkomsten med den russiske mand,« hedder det i pressemeddelelsen.

Ifølge Bagmandspolitiet drejer sagen sig om fem forhold af bedrageri af særlig grov beskaffenhed og et enkelt forsøg på samme. Bedrageriet er foregået i perioden fra marts 2011 til marts 2014, mens forsøget på bedrageri er foregået i perioden fra februar til maj 2014.

Medarbejdere i Mærsk Drilling, der borer efter olie og gas for olieselskaber,  fattede under forsøget på bedrageri mistanke og kontaktede ledelsen, der herefter rettede henvendelse til bagmandspolitiet.

Sagen er så grundig forberedt fra Bagmandspolitiets side, at der er rejst tiltale mod manden allerede inden det grundlovsforhør, som finder sted lørdag kl. 9.00 ved Retten i Lyngby.

Her vil manden blive krævet varetægtsfængslet.

Samtidig ligger det allerede fast, at sagen vil komme for Retten i Lyngby i august, og at hovedforhandlingen er berammet til otte dage, oplyser Bagmandspolitiet.