Baggers svenske ven for retten i Stockholm

Han er i medierne sat i forbindelse med Stein Baggers bedrageri, nu skal svenske Mikael Ljungman for retten i Stockholm.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En af Stein Baggers svenske partnere Mikael P. Ljungman, som er sat i forbindelse med det gigantiske svindelnummer i IT Factory, skal i dag for retten i Stockholm. Det fortæller den svenske journalist Christer Berglund til Computerworld.

Mikael P. Ljungman har tidligere været indblandet i bedrageri og ifølge journalisten skal han nu i retten, fordi han angiveligt har drevet virksomhed, selv om han tidligere har fået en dom for bedrageri, som betød at han ikke må drive virksomhed.

- Mikael P. Ljungman skal i retten i dag, og jeg har talt med anklagerne, og han mødte op, da sagen startede i tirsdags, siger Christer Berglund til Computerworld.

Den svenske journalist har fulgt Mikael P. Ljungman og en anden af Baggers svenske partnere Carl Freer tæt, siden de gik konkurs med spilkonsolfirmaet Gizmondo, og 1,6 milliarder kroner forsvandt.

Ifølge Computerworld har Bagmandspolitiet tidligere udtalt sig om, at der formodentlig er udenlandske aktører involveret, men statsadvokat Jens Madsen vil ikke udtale sig om, hvorvidt Bagmandspolitiet på den ene eller anden måde leder efter Stein Baggers to svenske venner.

Advokat og kurator Boris Frederiksen har dog sagt, at alt tyder på, at Stein Bagger har været alene om milliardsvindlen hos IT Factory.

/ritzau/