Baggers rejsekammerat ramt af kæmpe tab på IT Factory

Som medejer af IT Factory er mangemillionæren Peter Sølbeck blevet hårdt ramt af Stein Baggers svindelnummer, og hans private regnskab viser underskud på knap 500 mio. kr.

Mangemillionæren Peter Sølbeck og hans hustru, Anne-Mette, er blevet ikke så lidt fattigere efter IT Factorys skandale-kollaps. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mogens Flindt
IT Factory-skandalen har gjort et alvorligt indhug i pengekassen hos mangemillionæren Peter Sølbeck. Han var medejer af IT Factory og var sammen med sin kone, Anne-Mette Sølbeck, med på turen til Dubai, hvorfra Stein Bagger flygtede. Nu viser hans personlige regnskab fra investeringsselskabet Sølco ApS et massivt underskud på 496 millioner, hvilket primært skyldes et kæmpe tab på IT Factorys kollaps.

Peter Sølbeck er ærgelig over det kæmpe tab, der er opstået gennem hans medejerskab af IT Factory-ejeren JMI Invest. Men erhvervsmanden understreger dog samtidig, at tabet ikke er noget, der slår ham omkuld.

»Det er klart, at det ikke er sjovt at tabe så mange penge. Men jeg har styr på mine ting og har andre investeringer i gang, som jeg venter mig meget af,« siger Peter Sølbeck.

Underskuddet betyder, at egenkapitalen i Sølco ApS er skrumpet til 70 millioner kroner. Dermed er der stadig penge i selskabet, som samtidig har nedbragt sin samlede gæld til 85 millioner kroner fra 219 millioner kroner året før.

Personlige venner
Hele IT Factory-skandalen har betydet, at Peter Sølbeck modvilligt er blevet trukket ind i mediernes søgelys.

Peter Sølbeck og hans hustru Anne-Mette Sølbeck, der tidligere var gift med den fallerede finansmand Klaus Riskær Pedersen, var nemlig også personlige venner med Stein Bagger. Ægteparret var sammen med Stein Bagger, dennes hustru Anette Uttenthal og Baggers ven, personaledirektør Kim Meier, og Lise Rulffs i Dubai på den dramatiske tur, hvor Stein Bagger tog flugten til USA. Men det celebre par er ikke meget for at komme i fokus.

»Jeg er ikke så glad for at blive trukket ind i denne her sag, og jeg ville selvfølgelig også helst have, at der ikke blev skrevet om mig. Men det er der jo ikke så meget at gøre ved,« konstaterer Peter Sølbeck.

Erhvervsmanden har tidligere varslet en erstatningssag for at hente nogle af de tabte penge igen. Lige nu venter Peter Sølbeck dog på, at straffesagen mod Stein Bagger samt erstatningssagen mod bestyrelse og revision er overstået.

»Jeg venter og ser, hvad der sker med de andre sager. Jeg har gjort mit hjemmearbejde og snakket med mine rådgivere,« siger Peter Sølbeck.

Rustet til tabet
JMI Invest var IT Factorys største aktionær og var ejet af fire rigmænd – eller rettere sagt tidligere rigmænd. IT-millionæren Asger Jensby ejede 45 procent af investeringsselskabet, Peter Sølbeck ejede 20 procent, mens entertaineren Finn Nørbygaard og den tidligere direktør i fodboldklubben Aab, Tom Matthiesen, hver ejede 17,5 procent af selskabet.

Selvom Peter Sølbeck er blevet hårdt ramt af IT Factory-kollapset, så er han formentlig den af de oprindelige investorer i JMI Invest, der har været bedst rustet til tabet. Finn Nørbygaard mistede både sommerhus, Mercedes og kone på grund af sagen, mens Tom Mathiesen ligeledes tabte stort set hele sin formue på skandalen. Endelig er Asger Jensby både økonomisk og moralsk blevet blanket fuldstændig af på grund af hele sagen.

Onsdag begynder straffesagen mod Stein Bagger ved retten i Lyngby. Den tidligere IT Factory-direktør står anklaget for bedrageri og dokumentfalsk. Han er sigtet efter en paragraf, der kan give op til 12 års fængsel.