Baggers kone stylede kontorer for en million

IT Factorys norske datterselskab fik stylet kontorer for en million norske kroner med hjælp fra Stein Baggers kone Anette Uttenthal.

Foto: Scanpix/Sigrid Nygaard. Anette Uttenthal, som er gift med Stein Bagger, indrettede IT Factorys norske selskaber for en million norske kroner.
Læs mere
Fold sammen
Dyre møbler, kunst og renovering af kontorer. Stein Baggers milliardsvindel i IT Factory stoppede ikke hans kone fra at indrette kontorerne i det norske datterselskab. Det viser en indberetning til skifterettem, som e24.no skriver om.

Konkursen ramte datterselskabet IT Factory Global Partner Services Norge, da norskfødte Stein Bagger blev afsløret i milliardsvindel i IT Factory i København. Før konkursen havde Stein Baggers kone indrettet kontorlokalerne i Oslo til omkring en million norske kroner.

Anette Uttenthal var ansvarlig for en renovering og indretning af kontorlokalerne i Oslo. Selve renoveringsprojektet skal have kostet næsten 400.000 norske kroner, mens der blev købt inventar for en halv million norske kroner (395.000 millioner kroner) og kunst for over 100.000 norske kroner (79.000 kroner).

Skylder 80 millioner kroner
Ifølge indberetningen til skifteretten, skylder det norske datterselskab for omkring 80 norske millioner kroner (63 millioner kroner) til moderselskabet. Det oplyser Inger Marit Borch, som er ansvarlig for konkursboet hos advokatselskabet Ræder

Den største kreditor er Danske Bank, der har meldt om et krav på 70 millioner norske kroner (55 millioner kroner) i boet til IT Factory Global Partner Services Norge.

Baggrunden er konkursen i det danske moderselskab, hvor den varetægtsfængslede topchef Stein Bagger har indrømmet bedrageri og dokumentfalsk. Bagger er medlem af bestyrelsen i det norske datterselskab.