Baggers kompagnon nægter sig skyldig

Stein Baggers svenske samarbejdsparter, Mikael Ljungman, nægter i grundlovsforhør at have medvirket til Stein Baggers millionbedrageri.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Bagmandspolitiet skal igennem en lang proces for at få afklaret, om Stein Baggers samarbejdspartner og forretningsforbindelse Mikael Ljungman også skal dømmes for millionbedrageriet.

Mikael Ljungman er sigtet for at have medvirket til at svindle for 266 millioner kroner. Men i modsætning til Stein Bagger, der tilstod alt, nægtede han sig skyldig, da han mandag blev fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Lyngby. Dermed er der lagt op til en langvarig retssag for at få afklaret hans eventuelle medansvar.

Han har hidtil opholdt sig i Sverige. Ljungman blev varetægtsfængslet in absentia den 31. marts sigtet for dokumentfalsk, og en international arrestordre førte til, at han en lille måned senere - 27. april - blev anholdt i Norrköping.

Under retssagen mod Stein Bagger forklarede Bagger, at hans svenske forretningsforbindelse måtte være klar over, at deres forretninger var et svindelnummer.

Stein Bagger blev den 12. juni idømt syv års fængsel. Mikael Ljungman har hele tiden nægtet ethvert kendskab til millionbedrageriet.

/ritzau/