Baggers kompagnon i grundlovsforhør

Stein Baggers svenske samarbejdsparter, Mikael Ljungman, bliver nu fremstillet i grundlovsforhør i Lyngby. Han er sigtet for medvirken til millionbedrageri.

Læs mere
Fold sammen
Nu er sandhedens time kommet for Stein Baggers svenske samarbejdspartner og forretningsforbindelse, Mikael Ljungman. Han bliver mandag klokken 12.00 fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Lyngby. Her er han sigtet for medvirken til millionbedrageri for 266 millioner kroner, hvilket gør ham til en af frontfigurerne i nyere tids største svindelsag i herhjemme.

Mikael Ljungman blev varetægtsfængslet in absentia den 31. marts sigtet for dokumentfalsk. Først en lille måned senere - den 27. april - blev Ljungman anholdt i Norrköping i Sverige efter at være eftersøgt hos Interpol med en international arrestordre.

Nu er det svenske skud på Bagger-stammen i Danmark, hvor de fremmødte i Retten i Lyngby i spænding afventer, om han vil kaste nyt lys på sagen og sin egen rolle.

Under retssagen mod Stein Bagger forklarede Bagger, at hans svenske forretningsforbindelse måtte være klar over, at deres forretninger var et svindelnummer.

Stein bagger blev den 12. juni idømt syv års fængsel. Mikael Ljungman har hidtil nægtet ethvert kendskab til millionbedrageriet./ritzau/