Bagger-partner tættere på udlevering

Stein Bagger har klart udpeget svenskeren Mikael Ljungman som den anden absolutte hovedmand i IT Factory-svindlen. Men da Bagger har fået strafnedsættelse for forklaringen, kan den sandsynligvis ikke bruges i Ljungman-sagen.

Mikael Ljungman. Hna kan meget vel snart være på vej til Danmark. Fold sammen
Læs mere
En udlevering af Stein Baggers formodede svenske medskyldige Mikael Ljungman er rykket nærmere. Allerede i juni afgjorde den svenske landsret, at svenskeren skulle udleveres til de danske myndigheder, hvilket flere medier rapporterede dengang.

I dag ramte Ljungman overskrifterne igen, da TV2 gentog historien om udleveringen af svenskeren. Mikael Ljungman har indtil den 15. juli til at overveje om han vil anke Landsrettens afgørelse til den svenske Højesteret. Endnu en anke fra Ljungman er sandsynlig, da han af flere omgange har anket afgørelser om udleveringer og ikke har haft den store lyst til at tale med dansk politi.

Når Mikael Ljungman kommer til Danmark er det dog ikke sikkert, at Baggers forklaring mod ham kan bruges. Stein Bagger belastede ellers i forbindelse med retssagen i juni Mikael Ljungman med et klart vidneudsagn i retten i Lyngby.

»Det her er åbenlys svindel, og det er vi begge klar over,« lød det således fra Stein Bagger om samarbejdet med Mikael Ljungman .

Strafnedsættelse

Det er dog meget muligt, at Baggers krystalklare vidneudsagn ikke kan bruges i den kommende sag mod Ljungman.

Det skyldes, at Bagger har fået en strafnedsættelse på grund af samarbejde med politiet og viljen til at udpege medskyldige. Derfor er det oplagt, at Ljungmans forsvarer, Ebbe Mogensen, i den kommende sag mod svenskeren vil anbefale, at Baggers forklaring ikke tages med.

Mikael Ljungman var manden, der stillede bil og kreditkort til Stein Baggers rådighed i USA, da Bagger i slutningen af november tog flugten fra Dubai. Samtidig mener Bagmandspolitiet, at Mikael Ljungman har scoret en stor del af de 220 millioner kroner, som er blevet trukket ud af Baggers leasingcirkus.

Lige nu sidder Mikael Ljungman i et svensk arresthus, hvor han venter på at blive udleveret til Danmark.