Bagger-kumpan spænder ben for udlevering

Michael Ljungman, bedre kendt som Stein Baggers formodede svenske medsammensvorne, har siden maj kæmpet med næb og kløer for at undgå at blive udleveret til Danmark. Efter flere nederlag prøver han nu en allersidste udvej ved de svenske domstole.

Ljungman finder ikke Landsrettens behandling grundig nok og klager nu til den svenske højesteret.
Læs mere
Fold sammen
Den svenske Højesteret, Högsta Domstolen, modtog i dag ved middagstid Michael Ljungmans sidste forsøg på at undgå udlevering til Danmark.

En klage over den svenske Landsrets håndtering af hans sag kan, hvis Högsta Domstolen giver Ljungman ret, betyde at Landsretten skal tage sagen op igen. Sker dette får Ljungman altså en ny chance for at undgå udlevering til Danmark.

Det hele virkede ellers som et afsluttet kapitel, da Landsretten mellem d. 15 og 16. juni uden tøven, og på blot en enkelt dag, afslog Ljungmans klage over byrettens afgørelse, der havde dømt ham til udlevering. Men Ljungman finder ikke Landsrettens behandling grundig nok, og hæfter sig ved, at Landsretten udelukkende behandlede sagen skriftligt.

Sigtelse: 266 millioner kr.

En sidste chance for den skandaleombruste forretningsmand er altså nu Højesteret, der denne uge vil tage stilling til hans klage over landsretten. Hvis Højesteret vurderer, at Ljungmans sidste forsøg på benspænd i de svenske retssale er ubegrundet, står han til udvisning til Danmark, sandsynligvis inden for bare 10 dage.

Ljungman er sigtet i Danmark for bedrageri for 266 millioner kroner i forbindelse med Stein Bagger-sagen, og blev varetægtsfængslet in absentia den 31. marts ved Retten i Lyngby.

Ljungman sidder varetægtsfængslet i Sverige, og skal forblive varetægtsfængslet indtil han eventuelt udleveres til Danmark.


Fik du læst:

Sådan genkender du en svindler

Ups, det mente vi ikke

De mest opsigtsvækkende konkurser