Bagere afviser at tage for meget

Skudt helt forbi. Sådan lyder bagernes kommentar til ekspert, der beskylder blandt andet bagerne for at lægge ekstra avancer på, når priserne alligevel skal op.

Det er at skyde langt forbi målet. Sådan lyder vurderingen fra bager- og konditormestrenes forening om beskyldninger om, at blandt andet bagerne lægger ekstra avance på, når de alligevel skal sætte priserne op. Priserne skal op som følge af dyrere råvarer, for eksempel mel.

Seniorrådgiver Henning Otte Hansen, Fødevareøkonomisk Institut ved Københavns Universitet, mener, at der i flere led lægges ekstra avance på til skade for forbrugeren.

Men set fra bagerens side er der tale om reelle prisstigninger som følge af meget dyrere mel.

- Vi hører om prisstigninger på mel, især specialmel som spelt, på over 100 procent, siger Ole Thorup Nielsen, der er formand for Bager- og Konditormestre i Danmark.

- Når man lægger råvareprisen sammen med de øvrige omkostninger som løn og pension, der også stiger, så mener jeg ikke, at man med god samvittighed kan beskylde håndværksbageren for at mele sin egen kage, siger Ole Thorup Nielsen.

/ritzau/