Babysam-direktør rykker til Illum

Jeanette Aaen bliver ny topchef i Illum efter fem år i Babysam, hvor hun har stået i spidsen for en omfattende turnaround. Det er ifølge Aaen selv et "drømmejob", hun har sagt ja til.

Jeanette Aaen rykker til Illum efter at have stået i spidsen for en omfattende turnaround i Babysam. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIels Ahlmann Olesen

Det københavnske stormagasin Illum får fra 1. november ny topchef i form af Jeanette Aaen.

Illum har været uden topchef siden februar, hvor Søren Vadmand med kort varsel forlod stormagasinet, men nu har den italienske ejer, La Rinascente, fundet kvinden, der skal gøre Illum til »Skandinaviens mest eksklusive stormagasin«, som ambitionen tidligere har lydt fra Illum-ejerne.

Tidligere på måneden kom det frem, at Jeanette Aaen stopper i Babysam efter fem år, hvor hun har stået i spidsen for en omfattende turnaround.

Inden Jeanette Aaen kom til Babysam var hun store director i Magasin i seks år, og hun er glad for at vende tilbage til et stormagasin.

»Jeg kunne sagtens være blevet i Babysam i rigtig mange år, for det var en super spændende virksomhed. Men jeg er en stormagasinpige af rang. Jeg brænder så meget for stormagasiner. Jeg kan bare alt, hvad der sker på det felt og følger det minutiøst. Når Illum dukker op, lader man ikke den chance gå fra sig,« siger Jeanette Aaen.

Jeanette Aaen kommer til at arbejde tæt sammen med den italienske ejer, som overtog virksomheden i 2013. Siden da stormagasinet været genstand for massiv ombygning, og markante internationale modebrands som Marc Jacobs, Valentino og Saint Laurant.

La Rinascente har bebudet at skyde en halv milliard kroner ind i Illum for at få stormagasinet op i en international liga. Jeanette Aaen skal da også på fire ugers inspirationstur til Milano, inden hun sætter sig til skrivebordet den 1. november.

»Det er en super spændende mulighed at komme til at arbejde sammen med så dygtige folk,« siger Jeanette Aaen, som blev headhuntet til stillingen og ikke var et sekund i tvivl om, at hun ville sige ja.

»Jeg brænder for department stores. Jeg ved, hvad jeg går ind til, og jeg synes, det er vildt spændende, at kunne lave et sted, hvor det ikke bare handler om at komme og købe varer, men hvor man har underholdning, fashion, kunst og kultur under et tag. Hvis ikke, man synes, det er spændende, så ved jeg ikke hvad,« siger Jeanette Aaen.

Jeanette Aaen er uddannet cand.merc og har udover Babysam og Magasin også været forbi IC Companys - i dag IC Group.