Både godt og skidt nyt fra Vestas nye koncernchef

Vindmølleproducenten Vestas kom gennem tredje kvartal med et underskud på 87 mio. euro. Men koncernen opjusterer indtjeningsforventningerne til hele året og forventningerne til pengestrømmen opjusteres markant.

Foto: Thomas Lekfeldt. Vestas nye koncernchef Anders Runevad.
Læs mere
Fold sammen
Vestas nye koncernchef Anders Runevad, der tiltrådte 1. september, har både godt og skidt nyt til investorerne efter årets tredje kvartal.

Salget i tredje kvartal på 1.442 mio. euro lå næsten 100 mio. euro under analytikernes forventninger, og nettoresultatet blev et underskud på 87 mio. euro, hvor analytikerkorpset havde set frem til noget nær et nulresultat, mens driftsresultatet endte på sølle 3 mio. euro, hvor regnedrengene havde ventet 23 mio. euro.

Vestas overrasker til gengæld med godt nyt om forventningerne til hele 2013. Anders Runevad og Co. har således opjusteret prognosen for driftsindtjeningen. Ledelsen venter nu, at vindmøllekæmpen vil tjene mindst to kr. på driften før særlige poster for hver gang, der sælges vindmølle for 100 kr. Hidtil har ledelsen ventet en driftsindtjening på minimum én pct.

Vigtigst er at ledelsen kommer med en markant opjustering af forventningerne til pengestrømmen i 2013. Her har ledelsen opjusteret fra mindst 200 mio. euro til mellem 500 og 700 mio.  euro., fremgår det af Vestas kvartalsmeddelelse.

Vindmøllekoncernens omsætning dykkede i tredje kvartal med hele 27 pct. til 1.442 mio. euro. Men driftsresultatet før særlige poster blev femdoblet til 67 mio. euro. Den forbedrede indtjening skyldes dels lavere faste omkostninger, dels at Vestas har kunnet tage større marginer på projekter.”Den forbedrede indtjening – trods omsætningsfaldet på 27 pct. – og endnu et kvartal med nedbringelse af gælden er vigtige resultater af den igangværende turnaround, og vi fastholder fokus på at levere i henhold til planen resten af året,” lyder den overordnede kommentar fra koncernchef, Anders Runevad.

På aktiemarkedet er der fra børsstart begejstring over Runevads første regnskabsudmelding. Vestas-aktien lægger ud med en stigning på næsten otte pct.