B.T først med flest kvinder i chefredaktionen

Birgitte Bollerup skal være B.T.s nye chefredaktør. Dermed bliver hun også medlem af chefredaktionen. Og det bringer B.T. i førerposition, når det gælder kvindeligt flertal i chefredaktionen i de danske dagblade.

"Vi har i dagspressen i snart mange år talt om, at vores aviser skulle appellere mere til de kvindelige læsere, og derfor er det en helt naturlig udvikling, at kvinderne nu får deres ligelige del af magten på bladene," siger Arne Ullum, ansv. chefredaktør og adm. direktør B.T.

Birgitte Bollerup, der er 38 år, skal være ny chefredaktør for B.T. Digital, hvor hun også bliver optaget i bladets chefredaktion, der herefter består af ansv. chefredaktør Arne Ullum, chefredaktør Tina Christel Kristensen og Birgitte Bollerup.

Birgitte Bollerup har arbejdet som ledende redaktionschef på B.T. i lidt over et år, og siden august har hun fungeret som konstitueret chefredaktør og direktør for B.T. Digital, der blandt andet omfatter bt.dk. Før sin ansættelse på B.T. var hun programproducent og redaktør i DR.

"Vi står midt i en aviskrig, som i høj grad også udspiller sig på nettet. I samarbejde med mine dygtige medarbejdere vil jeg glæde mig til at tage kampen op og skabe et produkt, som brugerne bliver endnu gladere for," siger Birgitte Bollerup.

Den hidtidige kommercielle direktør for B.T. Digital, Malene Brandt, tiltræder et nyt job i Berlingske koncernen som kommerciel chef i Berlingske Digital, hvor hun skal være med til at udvikle nye kommercielle produkter og markeder.