Axcel trækker sig som mulig køber af Fætter BR

En kapitalfond mindre vil lege med Fætter BR. Spillet om et opkøb af selskabet Top-Toy, der blandt andet er selskabet bag lægetøjkæden Fætter BR, har i hvert fald mistet endnu en deltager

Foto: Sophia Juliane Lydolph. En kapitalfond mindre vil lege med Fætter BR.
Læs mere
Fold sammen

Således har Danmarks største kapitalfond, Axcel, fulgt kapitalfonden Nordic Capitals eksempel, og har forladt forhandlingsbordet. Hvis Top-Toy bliver solgt, vil det derfor efter alt at dømme blive med EQT som køber, i en handel der menes at kunne løbe op i 1 mia. kr.

Det skriver Børsen.

Særligt er det i Axcels øjne manglende udviklingspotentiale i forhold til prisen, der gør, at kapitalfonden har trukket sig fra købsprocessen. Salget af Top-Toy har, ifølge flere af Børsens kilder i branchen, generelt vist sig at være en langsom og besværlig process, hvilket har givet virksomheden betegnelsen som lidt støvet. Samme kilder undrer sig ligeledes over at forhandlingerne mellem EQT og Top-Toy endnu ikke er resulteret i en aftale, og spekulerer i, at parterne kan have svært ved at blive enige.

Top-Toy-koncernen står stærkt, specielt i Danmark, og omsatte sidste år for mere end 3 mia. kr., ligesom den ejer i alt 276 fysiske Fætter BR-butikker og 65 Toys'r'us-butikker. Generelt har branchen dog været udfordret af, at børn i en tidligere alder end før dropper legetøjet til fordel for elektroniske alternative som eksempelvis iPads.