Axcel sætter Eivind Kolding ind som formand for skibskreditten

Danske Banks tidligere topchef bliver formand for Danmarks Skibskredit.

Eivind Kolding, tidligere topchef i Danske Bank, bliver nye bestyrelsesformand for Danmarks Skibskredit efter kapitalfonden Axcel har overtaget majoriteten af aktierne, fremgår det af en pressemeddelelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Eivind Kolding, tidligere topchef i Danske Bank, bliver nye bestyrelsesformand for Danmarks Skibskredit efter kapitalfonden Axcel har overtaget majoriteten af aktierne, fremgår det af en pressemeddelelse.

Kolding har tidligere været finansdirektør i A.P. Møller – Mærsk og har været chef for Novo A/S, som ejer en store del af Novo Nordisk .

Axcel, der er Danmarks største kapitalfond, sætter samtidig Peter Nyegaard, der er partner i Axcel, ind som næstformand.

Overtagelsen medfører større forandring i bestyrelsen. Ind kommer også Christian Frigast, seniorrådgiver i Axcel, Michael Nellemann Pedersen, direktør i PKA, og bankdirekør Henrik Sjøgreen. Blandt de medlemmer som forlader bestyrelsen er blandt andre Jesper T. Lok og  Peter Lybecker.

I september købte Axcel sammen med PFA og PKA hovedparten af aktierne i Danmarks Skibskredit fra blandt andre Danske Bank, Nordea, Danmarks Nationalbank, A.P. Møller-Mærsk og en række andre banker. Prisen var 4,7 mia. kr.

Danmarks Skibskredit blev stiftet i 1961 af en række danske banker, forsikringsselskaber, rederier, værfter og af Danmarks Nationalbank. Idéen var at skabe finansiering til at udvikle rederierhvervet. I 2005 blev selskabet omdatte til et aktieselskab og fik sit nuværende navn fra tidligere Danmarks Skibskreditfond.

Axcel og pensionskassernes fælles selskab ejer efter handlen knap 87 pct. af Danmark Skibskredit. Den Danske Maritime Fond er fortsat som aktionær i selskabet.