Axcel henter tidligere Nordea-direktør

Danmarks største kapitalfond, Axcel, henter den tidligere Nordea-direktør Peter Nyegaard som ny finansdirektør.

Peter Nyegaard. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med mere end 25 år i Nordea er Peter Nyegaard en erfaren herre fra den finansielle sektor.

Nu tiltræder han en stilling som finansdirektør hos Danmarks største kapitalfond Axcel, der i samme omgang siger farvel til Lars Thomassen, som efter 13 år hos kapitalfonden ønsker at prøve noget nyt.

Peter Nyegaard var frem til 2014 koncerndirektør og co-head of wholesale banking hos Nordens største bank, Nordea. Han er desuden formand for bestyrelsen i FIH Erhvervsbank.

Axcels kommende managing partner Christian Schmidt Jacobsen, der tiltræder i januar 2016, udtaler, at man er yderst tilfreds med at have tiltrukket en kapacitet son Peter Nyegaard.

»Det er en yderligere styrkelse af et i forvejen stærkt hold, og vi kommer til at få stor nytte af Peter Nyegaards erfaringer, når vi skal realisere vores nordiske ambitioner og rejse Axcels femte fond i løbet af 2016,« siger han.

Den tiltrædende finansdirektør glæder sig til at følge udviklingen i Axcel og ser fremt til at skifte til en anden branche.

»Personligt bliver det også en spændende udfordring at gå fra bankverdenen til private equity,« siger Peter Nyegaard, der er cand. polit.