Avisgigant afviser at ville købe Twitter

Rupert Murdochs News Corp afviser pure at være på opkøb i netbeskedtjenesten, hvis aktiekurs er rekordlav.

Mediemogulen Rupert Murdochs News Corp afviser at være ved at opkøbe Twitter. Arkivfoto: Mike Blake, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: MIKE BLAKE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mediemogulen Rupert Murdochs nyhedsimperium, New Corp, afviser rygter om at være i færd med at købe netbeskedtjenesten Twitter.

Aktiekursen i Twitter steg i første omgang med 14 procent onsdag, da rygterne spredtes, men News Corp., der blandt andet ejer britiske The Times og The Sun, nyhedsbureauet Dow Jones, finansavisen Wall Street Journal, forlaget Harper Collins og filmselskabet 20th Century Fox, afviser kategorisk at være i gang med et opkøb af Twitter-aktier, endsige at ville overtage Twitter.

»Rygterne er usande,« siger talsmand for News Corp, Jim Kennedy.

Twitters aktiekurs har gennem en tid ligget rekordlavt, hvilket satte gang i spekulationerne om en overtagelse.

Har tidligere købt op

Twitter har omkring 320 millioner månedlige brugere. Til sammenligning har Facebook omkring 1,5 milliarder.

Medstifter Jack Dorsey vendte i oktober 2015 tilbage som topchef for Twitter, som gør det muligt at lægge korte beskeder hurtigt ud på nettet. Siden da er aktiekursen faldet med 41 procent. Jack Dorsey skal forsøge at gøre Twitter mere spændende for brugerne, der bruger langt mere tid på konkurrenten Facebook.

News Corp købte i 2005 selskabet MySpace, som var en slags forløber for Facebook, for 580 millioner dollars men solgte det igen i 2011 for blot 35 millioner og kaldte investeringen for »en stor misforståelse«.

Rupert Murdoch selv bruger Twitter flittigt.