Avisfusion på Østerbro og Amager

Fire lokalaviser bliver til to, når Amager Bladet bliver lagt sammen med Lokalavisen Amager, og Østerbro Avis smelter sammen med Lokalavisen Østerbro.

Læs mere
Fold sammen
Det er Berlingske Meida, der står bag Amager Bladet og Østerbro Avis, mens avismanden Flemming Hansen har stået bag Lokalavisen Østerbro og Lokalavisen Amager.

Efter i årevis at have kæmpet i et surt marked, er fusionen nu blevet en realitet. Lokalavisen Østerbro og Lokalavisen Amager lukker med udgangen af august, mens Flemming Hansen overtager ledelsen af de to tilbageværende titler i et nyt joint venture selskab. Syv mennesker bliver fyret i kølvandet på ændringerne.

"Berlingske Lokalaviser er i gang med for alvor at konsolidere sig på lokalavisområdet, og denne fusion er absolut en vigtig brik, som nu er faldet på plads. Før var vi én ud af to hårdt pressede konkurrenter på Amager og Østerbro – nu har vi udsigt til at få to rentable, veldrevne og fremtidsgearede aviser op at køre, det kan jeg kun være meget tilfreds med,” siger Gorm Wesing Flyvholm, direktør for Berlingske Lokalaviser, i en pressemeddelelse. Også Flemming Hansen, der siden 2007 har drevet de to lokalaviser, glæder sig over fusionen.

”Set i lyset af markedssituationen er det den helt rigtige løsning, vi er landet på. Vi har fundet en god plan for at integrere mine tidligere aviser i de ny fælles, så jeg er meget tilfreds med løsningen, og glæder mig til at drive Amager Bladet og Østerbro Avis videre i en ny form,” siger han i meddelelsen.