Avisfusion mellem Syddanske og JP/Politikens Hus godkendt

Konkurrencerådet har i dag godkendt etableringen af det fælles avis- og magasindistributionsselskab mellem Syddanske Medier og JP/Politikens Hus.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det nye selskab kommer til at hedde Dansk Avis Omdeling (DAO), og konkurrencerådets godkendelse kommer efter, at parterne har afgivet en række tilsagn, som sikrer, at fusionen ikke skaber konkurrencemæssige problemer på markedet for avisdistribution eller på avismarkedet.

Ifølge Konkurrencerådets offentliggørelse dags dato indebærer afgørelsen, at DAO kun må sælge på sædvanlige, kommercielle og ikke-diskriminerende vilkår. Og DAO må kun nægte at indgå aftaler om avisdistribution, hvis det skyldes dokumenterede kapacitetsbegrænsninger.

DAO skal endvidere offentliggøre sine priser og vilkår for avisdistribution.

Dansk Avis Omdeling samler de hidtidige aktiviteter fra Jyllands-Posten Distribution og Dansk Avis Distribution.

Formålet med samarbejdet er at skabe bedre kvalitet i omdelingen og at skabe besparelser i forbindelse med distributionen.

Dansk Avis Omdeling opnår imidlertid en dominerende stilling på markedet for avisdistribution i Jylland til skade for konkurrencen. Men Konkurrencerådet finder, at tilsagnene fjerner de konkurrencemæssige problemer ved fusionen og godkender derfor oprettelsen af Dansk Avis Omdeling.

Et uddybende notat om aftalen findes på Konkurrencestyrelsens hjemmeside www.ks.dk under konkurrence/afgørelser.