Avisfamilier sælger Süddeutsche Zeitung for en mia. euro

Süddeutsche Zeitung blevet solgt af de familier, der indtil nu har siddet tungt på aktiemajoriteten. Den hidtidige mindretalsaktionær Stuttgarter Südwestdeutsche Medienholding snupper dermed Tysklands bedstsælgende broadsheet-avis foran næsen af bl.a. Berlingske-ejeren Mecom.

Blandt bejlerne til Süddeutsche Zeitung har David Montgomery, der står i spidsen for Det Berlingske Officins ejer, Mecom, været nævnt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Holdingselskabet Stuttgarter Südwestdeutsche Medienholding køber ifølge nyhedsbureauet Reuters hele 62,5 procent af aktierne i selskabet bag den tyske broadsheet-kvalitetsavis Süddeutsche Zeitung.

Dermed er der endegyldigt lukket for spekulationerne om, hvem der skulle købe avisen. Blandt bejlerne har bl.a. ejeren af Det Berlingske Officin, britiske Mecom, og den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs været nævnt .

Ifølge Reuters vil Stuttgarter Südwestdeutsche Medienholding den 29. februar overtage aktierne fra de tre udgiverfamilier, som har siddet tungt på den hæderkronede avis' aktier. Avisen Frankfurter Allgemeine citerer personer tæt på handlen for, at der er tale om en pris på én mia. euro (ca. 7,46 mia. kr.) for aktieandelen.

Süddeutsche Zeitung er udgivet af selskabet Süddeutsche Verlag, og det er netop det selskabs aktier, der nu er blevet solgt. Den tyske avis er med et hverdagsoplag på omtrent 600.000 Tysklands bedstsælgende broadsheet-avis.

Stuttgarter Südwestdeutsche Medienholding har hidtil ejet 18,75 procent af avisens aktier.