Avisdirektør: Ubehagelig oplevelse

Den tidligere direktør for Nyhedsavisen Morten Nissen Nielsen sad tirsdag ansigt til ansigt med den forhenværende ejer i Sø- og Handelsretten, hvor Morten Lund blev erklæret konkurs.

Læs mere
Fold sammen
”Jeg kan ikke forestille mig at nogen vil synes, at det er en behagelig oplevelse. Slet ikke for Morten Lund, men heller ikke for os,” siger Morten Nissen Nielsen. Sammen med Nyhedsavisens tidligere formand Svenn Dam erklærede han tidligere i dag Morten Lund personlig konkurs.

Det skete kun få dage efter, at Morten Lund i et langt blogindlæg for første gang indrømmede, at han skylder de to i omegnen af 10 millioner kroner.

Indrømmelsen blev ledsaget af en undskyldning for Morten Lunds beskyldninger om, at de to avischefer har handlet grådigt og illoyalt. Men tilliden til, at Morten Lund har tænkt sig at betale pengene er åbenlyst ikke stor.

”Han har undskyldt for en række ting, og det er rart. Men han mangler at leve op til den aftale han har indgået. Det er en træls situation og ikke noget vi er glade for, men nu er der en kurator, der må gøre hans bo op på vegne af alle kreditorerne,” siger Morten Nissen Nielsen.

Han lægger ikke skjul på, at Morten Lunds indrømmelse på bloggen gjorde sagen, som i forvejen var berammet, lettere.

”Han har jo tidligere sagt, at der slet ikke var nogen aftale. Så det er klart, at når han kommer ud med en anerkendelse af vores krav på sin blog, så gør det tingene lettere,” siger Morten Nissen Nielsen og tilføjer, at Morten Lund bekræftede aftalens eksistens i retten.