Avis: Hackere i Skandiabanken

Skandiabankens netbank i Norge er ifølge computermagasin blevet hacket to gange i efteråret. Ingen problemer i Danmark, siger direktør.

Modelfoto: Katrine Damkjær Fold sammen
Læs mere
Før jul tappede hackere mindst ni konti i de norske banker DnB Nor og Sparebank1 for over 100.000 kroner. Samtidig, før sagen blev kendt, lancerede Skandiabanken i Norge en ny sikkerhedsløsning og sendte engangsadgangskoder ud til alle sine kunder - tilsyneladende uden nogen speciel grund, skriver e24.no.

"Vi kommenterer aldrig konkrete hændelser, men vi gør en fortløbende vurdering af trusselsbilledet. Nu har vi besluttet at skrue sikkerheden en tand op," sagde den norske markedschef i Skandiabanken, Trond Erik Birkeland, dengang.

Men ifølge magasinet Computer Sweden er den egentlige grund til de nye sikkerhedstiltag, at det har lykkes to hackere at bryde ind på to konti i Skandiabanken. Kunderne er imidlertid ikke blevet tappet for penge.

Den norske pressechef fra Skandiabanken, Lars Homqvist, vil ifølge e24.no ikke kommentere sagen - men benægter, at de pludselige forandringer i sikkerheden i december skyldes indtrængen af hackere.

Skandiabankens danske direktør, Henrik Vad, siger til Business.dk, at der ingen problemer er her i landet. Han understreger samtidig, at han ikke kan udtale sig på Computer Swedens oplysnigner i Norge.

"Vi kører på en anden sikkerhedsløsning i Danmark - en løsning, som sektoren her i landet generelt kører på. Hverken Skandiabanken eller dens kunder i Danmark har haft sådan en oplevelse," siger Henrik Vad.