Avis: Danske Bank frasælger alle ejendomme

Danske Bank er begyndt at realisere sine planer om salg af alle koncernens ejendomme. Det skriver Dagbladet Børsen.

Foto: Thomas Lekfeldt.
Læs mere
Fold sammen

Aarhus-filialen har Bestseller købt, og flere af landet største erhvervsmæglere er ved at finde interesserede købere til de andre ejendomme. Den forventede salgspris for den samlede portefølje er ikke oplyst, men ifølge Børsens kilder anslås det, at der er tale om cirka 200.000 kvadratmeter ejendomme, som repræsenterer en værdi på cirka 2,5-3,5 mia. kr.

- Typisk forbinder man banker med mursten og ejendomsbesiddelse. Det har også været en del af Danske Banks historie og en arv, vi bærer med os. I takt med, at vi ønsker at blive en mere enkel bank, være mere fleksible og møde kundernes og medarbejdernes behov, har vi konkluderet, at ejerskab af fast ejendom ikke er en del af vores kerneforretning, fortæller Robert V.S. Nellemann, ejendomschef fra Danske Bank.

Salget begrundes altså med, at Danske Bank øger sin fleksibilitet i forhold til nye lokaler ved at leje frem for at eje. Det er planen at salgene også får inkorporeret aftaler om "sale and lease back", som betyder, at den oprindelige ejer fortsætter som lejer. Det gør sig også gældende for koncernens kendte hovedkvarter på Holmens Kanal i København. 83 erhvervsejendomme er i alt sat til salg.