Avis: Danske Bank dropper irsk ekspansion

Danske Bank har ifølge avisen Irish Independent droppet planerne om at etablere flere filialer i Irland på grund af landets alvorlige økonomiske krise.

Danske Banks datterbank i Irland, National Irish Bank, har sat alle ekspansionsplaner på hold. Fold sammen
Læs mere
Foto: National Irish Bank
Danske Bank har haft tryk på ekspansionskedlerne siden købet af irske National Irish Bank og nordirske Northern Bank for over 10 milliarder kr. i 2005.

Men efter årevis med høj økonomisk vækst er den irske økonomi nu en af de hårdest ramte under den globale finanskrise. På to år er Irland gået fra at have eurozonens næstlaveste arbejdsløshed til at have den næsthøjeste.

Det får nu Danske Bank til at aflyse alle planer om at etablere flere filialer. Det oplyser en talsmand for bankens irske datterbank til Irish Independent, ifølge nyhedsbureauet Bloomberg.

Ekspansionsplaner i mølpose
Danske Bank har allerede meldt ud, at man tog meget store nedskrivninger på irske udlån, og at man ville stramme markant op på kreditfunktionen.

Alligevel har den irske datterbank arbejdet med en ekspansion af filialnettet for 20 mio. euro, eller 150 mio. kr. Men planerne er nu droppet, med direkte henvisning til "den alvorlige økonomiske nedtur" i Irland.

Ud over store nedskrivinger på irske udlån har Danske Bank også det problem, at der er voldsomme indlånsunderskud i alle aktiviteter uden for Danmark, herunder Irland og Nordirland, hvilket løbende tvinger banken til at skaffe likviditet på finansmarkederne.

National Irish Bank har i dag 60 filialer og beskæftiger 629 medarbejdere.