Aviator overtagelse af groundhandling skaber lufthavnskæmpe

Hvis svenske Aviator overtager SAS Ground Handling, vil de håndtere 85 procent af alle passagerers bagage i Københavns Lufthavn.

Foto: Linda Kastrup.
Læs mere
Fold sammen

Det svenske handlingselskab Aviator får en stærkt dominerende position i Københavns Lufthavn, hvis planerne om at lade selskabet overtage SAS Ground Handling (SGH) falder på plads. Men der kommer konkurrence forudser SAS-chef.

Det skriver branchesitet Check-in.

Aviator og SGH sidder tilsammen på handlingen af 85 procent af alle passagerer i Københavns Lufthavn, hvis man medregner Aviator-selskabet Copenhagen Flight Services. Kun Norwegian og Delta Air Lines benytter skotske Menzies, som etablerede sig i Københavns Lufthavn den 1. april i år, da man begyndte at håndtere Norwegians fly og passagerer.

SAS' koncernchef Rickard Gustafson forudser dog, at store globale aktører hurtigt vil komme til København og forsøge at udfordre Aviator.

- Markedet for ground-handling ydelser udvikler sig og er et meget konkurrencepræget marked. Aviator har et indgående kendskab til det skandinaviske marked og er bygget på nordiske værdier og innovation. Men andre globale handling-operatører vil helt sikkert hurtigt etablere sig i markedet, vurderer han over for Check-in.