Avatar på Blu-ray kræver ny firmware

Nu er Avatar endelig kommet på Blu-ray, men mange kan ikke afspille filmen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.


Hvis man skal tro debatindlæg i nettets filmfora, så har mange brugere problemer med at afspille den nye Blu-ray-disc med storfilmen Avatar. Problemer med Samsung-afspillere er blandt beskrevet i denne artikel og i Amazons debatforum, men der er også bøvl med at afspille filmen på udstyr fra andre producenter som Denon, Marantz, Panasonic og Pioneer.

Det ser ud til, at problemet ligger i ændringer i kopisikringen BD+, som kræver en firmware-opdatering til de forskellige afspillere. Nogle producenter har allerede frigivet den nødvendige opdatering, og enkelte har henvist deres kunder til den. Men bl.a. Samsung mangler tilsyneladende at frigive den nødvendige opdatering til nogle af sine lidt ældre afspillere.

Softwareafspillere til pc'er skal også opdateres – Cyberlink har således frigivet en patch til sin afspiller PowerDVD 10 Ultra den 22. april. På denne dag, som var den globale Earth Day, blev Avatar lanceret på dvd og Blu-ray i mange lande.

For alle dem som regner med at få en 3D-oplevelse er der ikke meget at hente. Først sidst på året kommer en 3D-version af Avatar på Blu-ray.