Avancerede løsninger skal rykke vaskemiddeldivision for Novozymes

Finansdirektør hos Novozymes, Benny Loft. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Novozymes' største division, Vaskemidler, kom ud af fjerde kvartal 2016 med en omsætning på 1218 mio. kr. mod ventede 1160 mio. kr. ifølge Ritzau Estimates. For hele 2016 landede omsætningen i divisionen på 4702 mio. kr., hvilket er en fremgang på 2 pct. i forhold til året før.

Og der er nye ting på bedding i divisionen i form af en Hygiejne Platform.

»Ja, det er jo en af de spændende ting, vi kommer med i år. Det handler om at fjerne lugt fra tøj - hvor vi i dag arbejder med at vaske ved lave temperaturer, så er det ikke altid, at de bakterier, der skaber lugten, forsvinder helt. Mange kender det fra sportstøj, der hurtigt kan komme til at lugte, når man har det på«, forklarer Benny Loft, der er finansdirektør i Novozymes.

»Men nu kommer vi med en løsning, som sikrer, at de bakterier ikke kan hænge fast på tøjet,« siger finansdirektøren.

Vaskemidler stod for 33 pct. af den totale omsætning i Novozymes på 14,1 mia. kr. sidste år. Og for fortsat at kunne fastholde markedsandele og vokse, er det vigtigt at have nye produkter i pipelinen.

»Vi regner med en lancering i slutningen af året, så der er ikke noget, der kommer til at skabe en vækstrevolution i år. Men når man kommer med nye løsninger, åbner det muligheder indenfor det eksisterende marked,« siger Benny Loft.

I fjerde kvartal sidste år var der fremgang i både Asien, USA og Europa fra kraftig til svagt positiv, mens der i Latinamerika var en negativ vækst.