Auriga sendt i gulvet efter nedjustering

Kemiproducenten fra Vestjyllland får slag på børsen efter nedjustering i kølvandet på finanskrisen.

Finanskrisen er nået til Harboøre og kemikoncernen Auriga nedjusterer på den baggrund forventningerne til både 2008 og 2009 for så vidt angår omsætning og resultat.

Investorerne er ikke glade for nyheen og sender aktien ned med mere end 10 pct.

"Markedsforholdene har været præget af afmatningen i verdensøkonomien og tilbageholdenhed med placering af ordrer som følge af generel usikkerhed og den stramme kreditmæssige situation. Udviklingen har påvirket resultatet negativt i datterselskaberne i Latinamerika og CIS-landene (Rusland, Ukraine m.fl.), men heller ikke Europa, herunder det tyske datterselskab Stähler, har kunnet leve op til forventningerne," forklarer Auriga. Det er stigende finansomkostninger og ekstraordinære hensættelser der blandt andet påvirker resultatet for 2008.

Auriga havde i årets tre første kvartaler finansielle udgifter på i alt 68 mio. kr., men de ventes for hele 2008 at udgøre ca. 120 mio. kr. Dertil kommer en hensættelse på 25 mio. kr. til et muligt toldkrav fra myndighederne, der hidrører fra forkert toldbehandling af importerede varer for forædling og reeksport gennem de seneste tre år, oplyser selskabet.

Aurigas forventninger til omsætningen i 2008 reduceres til godt 5,6 mia. kr. mod ca. 5,7 mia. kr. ved offentliggørelsen af delårsrapporten for 3. kvartal 2008. Resultat før skat ventes nu at udgøre ca. 400 mio. kr. mod tidligere ventet 440-490 mio. kr. Forventningerne til 2009 nedjusteres også, da krisen ventes at fortsætte i 2009. Der ventes nu en omsætning på ca. 6 mia. kr. mod tidligere "mere end 6 mia. kr." og en EBIT-margin på ca. 9 pct. mod tidligere ca. 10 pct.

(RB-Børsen)