Auriga nedjusterer og topchefen fratræder

Auriga, der blandt andet står bag Cheminova, nedjusterer sine forventninger til årets omsætning og driftsresultat. Samtidig oplyser selskabet, at koncernchefen fratræder og finansdirektionen ryger ind i direktionen.

Foto: Morten Stricker. Auriga, der leverer kemisk plantebeskyttelse til hele verden, har besluttet at ændre på den ledelsesstruktur, der har været i selskabet. En ny koncerndirektør og to personer i direktionen i stedet for en skal drive virksomheden i fremtiden. 
Læs mere
Fold sammen
Uenighed om ledelsesstruktur og sammensætning er årsagerne til, at Auriga har valgt at ansætte en ny koncernchef og udvide direktionen til to personer i stedet for en. 

Selskabet meddeler i dag, at Kurt Pedersen Kaalund fratræder sin stilling som koncernchef med øjeblikkelig virkning. I stedet har bestyrelsen bestemt, at Jaime Gómez-Arnau indtager pladsen. Han har været en del af Cheminova siden 1999 og har indtil nu siddet som regionsdirektør for region Europa.

Derudover får Auriga for første gang en finansdirektør fra 1. december. Det bliver den nuværende direktør for Neurosearch, René Schneider, der køres ind på den nye plads. Derudover vil finansdirektøren også blive en del af koncerndirektionen, så der nu er to kræfter til at køre virksomheden, der er global leverandør af kemisk plantebeskyttelse, videre.
 
Bestyrelsen har besluttet, at der skal nye kræfter til for at fortsætte med at udvikle virksomheden og dens produkter. 

Offentliggørelsen sker i forbindelse med, at Auriga præsenterer regnskabet for tredje kvartal. Et regnskab, hvor selskabet nedjusterer omsætningsforventningerne. Regnskabet viser en fremgang i både omsætning og resultat før skat i forhold til sidste år. 

Men resultaterne er ikke lige så gode som ventet. Derfor vælger Auriga at skrue ned for forventningerne, så selskabet nu venter et salg på cirka 6,5 milliarder kr. mod tidligere 6,8 milliarder kr. Hovedårsagen er modvind fra valutaer.