Auriga-formand maner til ro efter fyring

Aurigas bestyrelsesformand gjorde på en telekonference sit for at berolige markedet efter den overraskende fyring af selskabets administrerende direktør, Kurt Pedersen Kaalund, der har drevet Auriga med succes i en årrække.

Cheminova i Harboøre Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Stricker

Markedet har straffet aktien markant for fyringen og den nedjustering, regnskabet for tredje kvartal indeholdt. Kursen er faldet ikke mindre end 10,2 pct. til 193 kr. efter nyheden.

Fyringen har skabt nervøsitet omkring selskabets forventninger, da man ikke skal langt tilbage, siden Auriga var leveringsdygtig i nedjusteringer på stribe.

- Forventningen er vores bedste estimat for, hvordan året vil gå, lige meget hvem, vores ledelse består af. Vi har på det seneste levet stabilt op til vores forventninger, og det vil vi blive ved med. Vi har haft et godt tredje kvartal og er komfortable med vores forventninger, sagde Aurigas bestyrelsesformand, Jens Due Olsen, på telekonferencen oven på nyheden.

Han understregede samtidig, at der ingen ændring er i den måde, Auriga skaber sin guidence, med direktørskiftet. Det samme gælder de langsigtede målsætninger. Her bakkedes bestyrelsesformanden op af den nye direktør, Jamie Gómez-Arnau, der fortalte, at han selv har været med i udformningen af den langsigtede strategi og derfor står bag den.

Formanden måtte samtidig svare på spørgsmål om, hvorvidt der er rod regnskaberne, og det er årsagen til direktørskiftet.

- Jeg kan intet garantere, men årsagen til, at Kurt forlader os, er den, vi har sagt tidligere, altså uenighed mellem bestyrelsen og ledelsen. Vi har ingen indikationer af, at der skulle være rod i regnskaberne, sagde Jens Due Olsen.

Han kunne ikke sætte fingeren præcist på, hvad den store uenighed var, men uddybede alligevel:

- Det er svært at forklare, præcist hvorfor det ikke gik. I teorien vælger bestyrelsen ledelsen, og ledelsen driver selskabet. Men bestyrelsen og direktøren bliver nødt til at være enige om, hvilket hold, der skal stå i spidsen for selskabet, sagde Jens Due Olsen og fortsatte:

- Det har vi debatteret længe med Kurt Kaalund, hvor vi har været uenige om størrelsen og kompositionen af ledelsen. Vi har fra bestyrelsen været meget åbne omkring vores synspunkter og har endda haft ekstern hjælp for at overkomme vores uenigheder. Det til trods lykkedes det ikke. Så på trods af Kurts mange kvaliteter, er det, efter en proces som denne, hvor man ikke kan blive enige, bedst at skille sine veje.

/ritzau/FINANS