Auktionshus kendt fra TV går konkurs

Ole Mortensens York-Auktion, der blandt figurerer i DR1-programmet "Under Hammeren", er gået konkurs.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der var flere ting galt med auktionshuset, York-Auktion, ifølge anklagerpunkterne. Ole Mortensen, der stod som ejer, løb fra sine aftaler, folk fik ikke deres penge udbetalt til tiden og Ole Mortensen var ikke til at få fat i.

Nu har skifteretten i Næstved taget huset under konkursbehandling per 8. marts. Det er Århus Stiftstidende, der skriver historien om den nu hedengangne virksomhed.

I sidste uge berettede samme avis, hvordan flaget var blevet pillet ned ude foran deres kontor i Aarhus. Desuden var døren låst, og man blev mødt af en seddel, hvorpå der stod, at man ikke kunne aflevere varer til salg.


York-Auktion havde kontorer i Næstved, Nyrup, Ringe og Egå ved Aarhus. Aarhus Stiftstidende har i et stykke tid skrevet om virksomheden. Her fortæller de blandt andet, at en mand ved navn Troels Nielsen, som kommer fra Ringe på Fyn, blev snydt for omtrent 30.000 kroner.

Statstidende oplyser, at de, der skulle have udestående med York-Auktion og Ole Mortensen, har fire uger til at anmelde sit eller sine krav til kuratoren. York-Auktion havde en bruttofortjeneste på 2 millioner kroner og et overskud efter skat på 300.000 kr i sit seneste regnskabsår. Virksomheden var en del af DR's TV-program »Under Hammeren.« ​