Augustflyvninger med Dreamliner mellem Oslo og København

Det norske lavprisselskab vil midlertidig sætte sit første Boeing 787 Dreamliner-fly ind på ruten mellem den danske og norske hovedstad - hvis alt går vel.

Her ses Norwegians første Dreamliner, da den rullede ud af fabrikshallerne i Seattle, Washington. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det norske flyselskab Norwegian vil flashe sin spritnye Boeing 787 Dreamliner i København i august. Norwegian har meddelt, at det vil sætte flyet ind på Oslo-København-ruten 5. august om eftermiddagen.

Selskabet oplyser ikke, om der er tale om en enkelt flyvning eller flere. Branchesitet Check-in mener dog at vide, at Norwegian dagligt vil bruge Dreamlineren på ruten indtil 13. august.

Meddelelsen fra Norwegian kom fredag før en hændelse i London-lufthavnen Heathrow, hvor der opstod brand i en Dreamliner fra Ethiopian Airlines, der stod parkeret. Endnu er der ikke nogen selskaber - eller Boeing selv - der har meldt ud, at den seneste hændelse betyder, at flyet vil blive taget ud af drift - heller ikke Norwegian.

Om det kommer til at ske, vil først blive klart, når undersøgelser har fået klarlagt, hvad der var årsag til hændelsen i Heathrow.

Norwegian skal bruge sin første Dreamliner til langruter ud af Oslo fra efteråret. I mellemtiden bruger selskabet flyet til en stribe flyvninger i Europa, der skal træne både piloter, kabinepersonale og medarbejdere på jorden i brugen af flyet.

Nu skal den så forbi København. Der var ellers lagt op til, at flyentusiasterne ved Flyvergrillen i Kastrup første gang ville se en Dreamliner 1. september, hvor Qatar Airways sætter flytypen ind på ruten mellem København og Doha. Men det har Norwegian så tænkt sig at ændre på.

Det hele er dog forudsat, at Dreamlineren får lov til at flyve. Det er endnu uklart, hvad årsagen til fredagens brand var, og om den skyldes en strukturel fejl i 787eren, der vil medføre en designændring. Det er lidt af et rædselsscenarie for Boeing, hvis det viser sig, at der er fejl i Dreamlineren, der skal rettes. I foråret måtte den amerikanske flyproducent bøje nakken i skam, efter en række batterioverophedninger betød, at myndighederne gav flytypen flyveforbud indtil problemet var løst.

Det tog over en måned før flyene kom på vingerne, og Boeings image fik i den forbindelse en alvorlig ridse.