Audi lancerer Tesla-dræber

Audis nye elbil, e-tron quattro, kommer til at ligne deres SUV Q7 model - bare i mindre. Fold sammen
Læs mere
Foto: TANNEN MAURY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tesla får konkurrence. Til september præsenterer Audi en ny el-bil, som kan køre 500 km på batteriet. Bilen skal kunne købes i 2018.

Tesla har længe kunnet bryste sig af at sælge de el-biler, som kører rigtig langt på batteriet. Men nu er den tid ved at være forbi. Til en bilmesse i Frankfurt i september ventes Audi at præsentere deres bud på en el-bil, som de vil vælte konkurrenterne af pinden med.

Audis elektroniske vogn, E-tron quattro, bliver mindre end Audis kæmpe SUV Q7 model og kommer til at kunne køre 500 km. per opladning. Med den melding går Audi direkte i ringen med Tesla, der sætter den længeventede Model X i handelen senere i år.

Audis nye koncept bygger på den teknologi, som benyttes i deres R8 e-tron. E-tron quattro har et stort lithium-ion batteri anbragt mellem akslerne, tre elektroniske motorer og aktiv aerodynamik - bevægelige elementer foran og bagi vognen, som vil forbedre luftgennemstrømningen.

Audi er ikke den eneste store bilproducent, som barsler med nye hybrid- og el-biler. Aston Martin planlægger at sætte en elektronisk version af deres sportsvogn Rapide i produktion i løbet af de næste par år. Mercedes-Benz har også 10 hybrid biler undervejs, som de vil lancere i 2017.