Audi bakker i Kina og skærer salgsestimat

Den tyske bilproducent Audi ser faldende efterspørgsel på det store kinesiske marked og skærer derfor sit salgsestimat for 2015.

EPA/ARMIN WEIGEL EPA/ARMIN WEIGEL Fold sammen
Læs mere
Foto: ARMIN WEIGEL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samtidig sender Audi 1,2 mia. yuan (1,3 mia. kr.) i finansiel støtte til selskabets forhandlere i Kina, skriver Bloomberg News med henvisning til personer med kendskab til planerne.

Pengene udbetales snarest muligt, lyder det fra kilderne, der også siger, at Audis salgsestimat for det kinesiske marked sænkes fra 600.000 enheder til omkring niveauet fra sidste år, hvor bilproducenten solgte 578.932 biler i Kina og Hongkong.

- I et utroligt konkurrencepræget markedsmiljø sætter Audi fokus på et finansielt sundt forhandlernetværk, garanteret servicekvalitet og stabile priser. Vi styrer markedet i tæt tilpasning med vores forhandlere, skriver Audi Kina i en kommentar ifølge Bloomberg News - dog uden at bekræfte tilpasningerne.

Også Audis ejer - Volkswagen - har ydet finansiel støtte til nogle af forhandlerne af VW-mærket. Og netop på grund af et vigende kinesisk marked sænker storbanken Berenberg sit kursmål for Volkswagen. Målet skæres til 290 euro fra 300 euro - anbefalingen er dog fortsat "køb".

- Vi havde ikke ventet, at det kinesiske marked ville falde (det faldt med 3 pct. år-til-år i juni og var fladt i andet kvartal), men vi vurderer, at de kinesiske bekymringer har fjernet investorernes fokus fra det store løft, som Volkswagen vil hente fra en bedring i EU, skriver Berenberg i et analysenotat.

VW-aktien sluttede 0,2 pct. lavere i 202,70 euro fredag.