ATPs investeringsafkast når 7,8 mia. kr. i første kvartal

Pensionskæmpen ATP har fik i de første tre måneder af året et afkast før skat og omkostninger fra investeringsporteføljen på 7,8 mia. kr., svarende til et afkast i forhold til ATPs bonuspotentiale på 7,8 pct.

ATP-direktør Christian Hyldahl Fold sammen
Læs mere
Foto: Malene Anthony Nielsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var især investeringer i aktier og kredit, der gav store positive bidrag. I de seneste fem år har ATP opnået et gennemsnitligt afkast på 3,7 pct. per kvartal og opnået positive afkast af investeringsporteføljen i 18 ud af 20 kvartalet, oplyser pensionsselskabet i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet for første kvartal torsdag morgen.

- Vores medlemmer kan glæde sig over et rigtigt stærkt afkast i årets første tre måneder, der er det højeste kvartalsafkast i de sidste fem år, hvilket jeg er godt tilfreds med. Men vi skal ikke måles på kortsigtede afkast. Vi er til for at skabe langsigtet værdi for vores medlemmer, siger Christian Hyldahl, direktør i ATP, om regnskabet.

De europæiske finansmarkeder var i årets første kvartal præget af kursstigninger på aktiemarkederne og af moderate rentestigninger, mens renterne i USA endte på nogenlunde samme niveau som ved årets begyndelse. ATPs største afkast kom fra de børsnoterede danske aktier, der bidrog med 2,3 mia. kr.

Resultatet for årets første kvartal blev samlet på 6,5 mia. kr. Bonuspotentialet - ATPs reserver - var ved udgangen af første kvartal 2017 på 106,9 mia. kr., og pensionsselskabets formue udgjorde 753,2 mia. kr.