ATP trækker Danisco-pinen ud

På trods af at alle venter på en udmelding fra ATP, nægter den danske pensionskasse at afsløre sin holdning til købstilbuddet på Danisco før til aller sidst.

Må Danisco topchef Tom Knutzen snart pakke flyttekasserne og overlade nøglerne til Danisco til amerikanske DuPont. Eller mislykkes amerikanernes overtagelsesforsøg. Alt er endnu uvist - og Daniscos største enkeltaktionær ATP nægter at røbe, hvordan de ser på buddet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vil ATP acceptere DuPonts købstilbud på 665 kr. per Danisco-aktie? Eller vil Danmarks største pensionsforvalter takke nej - og dermed næsten med garanti smide amerikanerne på porten?

Det svar venter samtlige investorer, analytikere og journalister med interesse for Danisco på netop nu, hvor buddet fra amerikanske DuPont udløber om cirka 24 timer. Men et svar fra ATP må man vente længe på, for fra pensionskassen i Hillerød lyder det nu, at man intet melder ud, før fristen er udløbet.

Det betyder med andre ord, at ATP giver besked direkte til DuPont tæt op til deadline af tilbuddet - og derfor får offentligheden først indsigt i ATP's beslutning, når DuPont sandsynligvis i løbet af weekenden offentliggøre resultatet af købstilbuddet på Danisco.

"Vi vurderer, at vi står os bedst ved ikke at melde noget ud før til aller sidst i processen. Mere ønsker jeg ikke at sige på nuværende tidspunkt," lyder det fra Claus Wiinblad, chef for danske aktier i ATP.

Dermed er forvirringen om DuPonts overtagelse af Danisco total. I dagens udgave af Berlingske Business melder DuPont klart ud, at de ikke ønsker at øge deres bud. Og at selskabet ingen planer har om at forlænge buddet.

Den udmelding har udløst en stime af henvendelser fra analytikerer, der er i tvivl om, hvorvidt DuPont taler sandt og er på vej til at opgive erhvervelsen af Danisco. Eller om DuPont bluffer og måske planlægger en sidste øjebliks forlængelse af tilbuddet i morgen eftermiddag.

Flere analytikere fra internationale finanshuse, der i dag har været i kontakt med Berlingske Business, anslår, at en forøgelse af buddet på bare tre til fem procent ville være nok til at overbevise aktionærerne i Danisco, der efterhånden er ved at være møre. Indtil videre vurderer analytikerne dog, at DuPont er langt fra at nå de 90 procent af aktierne, der skal til for at tvangsindløse Danisco-aktien.