ATP-topchef om TDC-bud: MTG ikke en del af billedet

»Vi har haft en dialog med TDCs bestyrelse omkring et indikativt bud. De præcise niveauer må stå for avisernes egen regning.«

Foto: Malene Anthony Nielsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Administrerende direktør, Christian Hyldahl, afviser, at der foreligger et fast bud på TDC. Det sker i forlængelse af dagens pressemøde for ATP’s årsrapport.

»Vi har haft en dialog med TDCs bestyrelse omkring et indikativt bud. De præcise niveauer må stå for avisernes egen regning,« siger han og uddyber:

»Vi vil helst have den dialog direkte med TDC, og hverken via medier eller aktionærer. Vi er fokuseret på at have en venlig dialog med bestyrelsen.«

Udtalelsen falder efter et konsortium bestående af PFA, PKA, Macquaire Infrastructure and Real Assets og ATP har kontaktet TDC med henblik på overtagelse.

Holder døren åben

Af en selskabsmeddelelse på den københavnske fondsbørs fremgår det »at forslaget ikke var i TDCs aktionærers og interessenters bedste interesse og forslaget er blevet afvist«.

Afslaget fra den nordiske televirksomhed lader dog ikke til at dæmpe ATPs interesse.

»Bestyrelsen har ikke fundet det interessant at gå videre, men vi har stadig døren åben, så hvis TDCs bestyrelse ønsker at optage den dialog, så går vi gerne ind i den,« siger direktøren for Danmarks største pengetank:

»Men vi har ikke tænkt os at gå ud og forhøje, vi ser ikke en proces herfra omkring bud.«

MTG var ikke i billedet

Ifølge Christian Hyldahl var opkøbet af mediekoncernen MTG Nordic, der blev offentliggjort tidligere i denne måned, ikke en del af billedet, da pensionskassen begyndte at se på TDC. Virksomheden passer dog i infrastruktur porteføljen for danmarks største investor.

»Vi ser nogle interessante muligheder i TDC på infrastruktur, dvs. kobber og netværk, og der tror vi, at der er en  god case i at udvikle det,« forklarer han:

»Vi har arbejdet på det her projekt uden at kende til det. Jeg vil ikke udelukke nogle scenarier, men det har ikke været med.«