ATP sætter flere penge af til danskernes længere liv

Pensionspengetanken ATP kan fremvise et halvårsregnskab med et investeringsafkast på 11,5 milliarder kroner. Men 3,7 milliarder ekstra bliver hensat, fordi danskerne lever længere.

Danskerne lever længere. ATP tager nu konsekvensen og hensætter 3,7 milliarder kroner til en forventet stigning i befolkningens levealder. Foto: Torben Christensen/Scanpix 2012) Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ATP har klaret sig godt i første halvår med et investeringsafkast på 11,5 milliarder kroner. Det har især været pensionsfondens investeringer, der har været en god forretning og givet et afkast på 12 procent.

»Resultatet skyldes især stærke afkast på aktier, ejendom og infrastruktur i et halvår præget af voldsomme renteudsving,« siger ATP’s direktør Carsten Stendevad.

Aktieinvesteringer gav det største positive afkast på 7 milliarder kroner, hvoraf afkastet fra danske børsnoterede aktier udgjorde 5,1 milliarder kroner.

Herudover bidrog investeringer i ejendomme og infrastruktur positivt til afkastet med 2,2 milliarder kroner. Langsigtede forsikringsstrategier mod stigende inflation bidrog med 2,4 milliarder kroner.

I forbindelse med halvårsregnskabet har ATP også opdateret sin levetidsprognose. Danskerne er begyndt at leve længere end forventet, og der er konstateret en stigning i levetiden for ATPs medlemmer.

Kvinder forventes således at leve to og en halv måned længere og mænd tre måneder længere. De ekstra måneder koster på bundlinjen, og ATPs overskud er faldet fra 7,7 til 4,7 milliarder kroner, fordi fonden har øget hensættelserne til fremtidige pensioner med 3,7 milliarder kroner. Det svarer til 0,6 procent af de garanterede ydelser.

Business TV: Landets største pengetank er urolig for Kina