ATP-lov er nu klar til fremsættelse

Lovforslaget, der skal give ATP og LD adgang til at opnå bestemmende indflydelse i banker og realkreditselskaber gennem datterselskaber, er nu klart til fremsættelse. (Opdateres)

Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Dattervirksomhederne må dog ikke opnå en markedsandel for udlån, der overstiger 5 pct., hedder det i en meddelelse fra Økonomi- og Erhvervsministeriet.

Ifølge lovforslaget vil det endvidere ikke være tilladt for ATP og LD at sælge administrative ydelser til datterselskaber, lige som ATP’s navn og logo ikke må anvendes for dattervirksomheder indenfor bank- og realkreditvirksomhed. 

"Den offentlige høring af lov om ændring af ATP-loven mv. har givet anledning til nogle præciseringer af lovforslaget. Det bliver nu præciseret, at det generelle udlånsloft på 5 pct. svarer til et loft på 7,5 pct. for erhvervsudlån i datterselskaber ejet af ATP. Samtidigt vil der blive foretaget nogle præciseringer vedr. omgåelse og markedsvilkår, hvor fx lån i dattervirksomheder, som sælges til ATP, tæller med i udlånsloftet," skriver ministeriet.

Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsens kommentar til lovforslaget er:

"Jeg mener, at vi med de sidste justeringer har fundet en god afvejning mellem hensynene til konkurrence, finansiel stabilitet og tilliden til de finansielle institutioner".