ATP løfter afkast med fremgang til unoterede aktier

ATP fik et afkast på 12,3 pct. af sine investeringer i de første ni måneder af 2016.

Carsten Stendevad, topchef for ATP. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Afkastet var primært drevet af positive afkast af unoterede aktier, obligationer og kreditinvesteringer, mens navnlig ATP?s langsigtede forsikringsstrategier mod stigende inflation bidrog negativt, oplyser pensionskæmpen i sit regnskab for tredje kvartal, som er offentliggjort tirsdag morgen.

I tredje kvartal opnåede ATP et investeringsafkast på 5,7 mia. kr. Til sammenligning havde selskabet et underskud på 0,2 mia. kr. i samme periode sidste år, hvor et svagt aktiemarked gjorde ondt.

Ser man de første ni måneder af 2016, lød afkastet på 12,5 mia. kr. mod 11,3 mia. kr. i samme periode sidste år.

»Vi forventer dog ikke, at disse høje afkast kan fortsætte givet de udfordringer som særligt Europa står overfor med svag økonomisk vækst, en ekstrem pengepolitisk situation hvor halvdelen af den europæiske statsgæld har negativ rente, en underkapitaliseret finansiel sektor og udsigten til et hårdt brexit,« siger ATP's direktør Carsten Stendevad.

Det er i øvrigt sidste gang, at topchef Carsten Stendevad står for at præsentere tallene, da han stopper på posten og flytter til USA som følge af sygdom i den nærmeste familie.

ATP har endnu ikke sat navn på hans efterfølger.