ATP langer ud efter OW Bunker

Midt i gigantisk tillidskrise med aktiemarkedet får børsdebutanten OW Bunker et nyt slag i mellemgulvet. Storinvestoren ATP kritiserer både selskabet og bankerne Carnegie og Nordea, der stod for børsnoteringen.

OW Bunkers hovedkvarter i Nørresundby Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

OW Bunker gennemlever et sandt mareridt som nynoteret selskab på Fondsbørsen med markedsuro, nedjusteringer, dramtatiske kursfald og hård investorkritik. Nu stemmer ATP i koret af kritikere af selskabet.

»Selvfølgelig ser det skidt ud. Dynamikkerne i, hvordan OW Bunker rammes af olieprisfaldet, var vi klar over, men vi havde ikke forstået størrelsen på effekten af dem,« siger Claus Wiinblad, aktiechef i ATP og fortsætter:

»Havde vi vidst, at der i 2012 formentlig havde været en begivenhed næsten af samme størrelse, som det, der sker nu, havde vi været bedre forberedt. Det har vi fået nogle indikationer på nu, og det skulle have været bedre beskrevet i prospektet,« siger Wiinblad, der ikke vil fortælle hvilke konsekvenser utilfredsheden får, herunder om ATP vil sælge ud af sine aktier.

»Det, der er problemet, er, at hvis man havde offentliggjort volatiliteten i kvartalstallene historisk, så havde vi bedre kunnet forstå den størrelse af de udsving, der kan komme i forretningen, og effekten af dem end vi kunne, da selskabet blev børsnoteret,« siger aktiechef i ATP, Claus Wiinblad.

 

Den kritik falder vel også tilbage på bankerne, Carnegie og Nordea, som var med til at udarbejde prospektet?

»Selvfølgelig gør det det,« siger Wiinblad, men har ikke lyst til at uddybe det yderligere.

»Den diskussion, der er nu, om, hvordan prospektet burde have været, den har jeg ikke lyst til at udtale mig om i det offentlige rum,« siger Claus Wiinblad.

Det sker meget sjældent, at en investor af ATP's størrelse lufter sin kritik af et børsnoteret selskab offentlig. Så når det sker, er det værd at bide mærke i. Især når der er tale om et nynoteret selskab.

OW Bunker nedjusterede for cirka 14 dage siden sine forventninger til helåret og igen torsdag nedjusterede børsdebutanten yderligere. Det har sendt aktien kraftigt ned, så den ligger cirka 45 procent under udbudskursen, da OW Bunker gik på børsen i marts i år.

»Vi forstår selskabet bedre nu. Men det er nogle dyre lærepenge for investorerne,« siger Claus Wiinblad.