ATP: Lad Mærsk-fondene overtage Danske Bank-aktierne

Selskabet A.P. Møller - Mærsk bør overlade opgaven med at være storaktionær i Danske Bank til familiefondene, der sidder på majoriteten af A.P. Møller - Mærsk-aktierne.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det mener storaktionæren ATP. Pensionskassens aktiechef Claus Wiinblad konstaterede på A.P. Møller - Mærsks generalforsamling mandag, at det ikke kan betale sig for selskabets aktionærer, at det deltager i bankens igangværende emission.

- Som minoritetsaktionær i A.P. Møller - Mærsk er det dyrere at købe aktier i Danske Bank frem for selv at købe de aktier, man selv ønsker at eje. Der er en indirekte holding-rabat, sagde Claus Wiinblad.

Han understregede sin "respekt og forståelse" for båndene mellem Mærsk-familien og banken, og foreslog derfor en løsning, hvor familiefondene bag A.P. Møller - Mærsk overtog ejerskabet fra selskabet.

- Det kan ske ved en simpel udlodning af Danske Bank-aktier til aktionærerne i A.P. Møller - Mærsk, foreslog Claus Wiinblad. Det er dog ikke på tegnebrættet, fastslog bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen.

- Hvis andre skal købe vores aktier, så kræver det, at de er til salg, og det er de ikke, sagde Michael Pram Rasmussen, der blev belønnet af latter fra de flere tusinde generalforsamlingsdeltagere i Bella Center i København.

Han tog stikket helt hjem med sin afsluttende afvisning af ATP's forslag, da han henviste til, at det ikke tilkom ham at beslutte, hvad familiefondene skal gøre.

- Jeg skal ikke kunne sige, hvad vores aktionærer skal gøre, det må være op til dem. Det tror jeg, at vi alle er bedst tjent med, sagde Michael Pram Rasmussen.

Han understregede i øvrigt, at han ser et godt afkast af investeringen i banken. A.P. Møller - Mærsk ejer 20 pct. af Danske Bank og deltager med fuld styrke i bankens igangværende emission, der skal rejse 20 mia. kr.

Ritzau Finans