ATP kritiserer B&Os lancering af luksushøjttalere

Ved B&O's generalforsamling i Struer rettede storaktionær fra ATP kritik mod selskabet og pegede særligt på lanceringen af højttalere, der ikke levede op til forventningerne. Desuden godkendte generalforsamlingen bestyrelsespost til kinesisk rigmand.

Ved B&O's generalforsamling i Struer rettede storaktionær fra ATP kritik mod selskabet og pegede særligt på lanceringen af højttalere, der ikke levede op til forventningerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Det skriver Børsen.

- Kunden skal betale en halv mio. kr. for et produkt, hvor nogle af de vigtigste features, man sælger produktet på, først er færdigudviklet seks måneder efter lanceringen, og det er ikke godt nok, lød ATP's aktiechefs, Claus Wiinblads, kritik på generalforsamlingen.

Desuden kritiserede Claus Wiinblad B&O for ikke at overholde leveringstider for produkter, deriblandt to nye tv.


Selskabets bestyrelsesformand, Ole Andersen, imødekom ATP og erkendte problemerne med leveringstid.

Den kinesiske rigmand Qi Jianhong, der indtil april var i forhandlinger med B&O om salg af virksomheden, har siden købt sig til at eje mere end 20 pct. af selskabet. Ved generalforsamlingen udtrykte han ønske om indflydelse i bestyrelsen, hvilket han fik i form af sin partner Ivan Tong.

Der var stort fremmøde ved generalforsamlingen efter et år, hvor der er sket meget for B&O. Selskabets regnskab for 2015/16 leverede et underskud på 198 mio. kr. efter skat og et driftsresultat på godt minus 200 mio. kr.