ATP klar til sælge Satair

ATP takker ja til tilbuddet fra Airbus om at købe Satair-aktierne. Dermed ser købet ud til at gå igennem.

ATP takker ja til Airbus' tilbud om at købe Satair-aktierne. Fold sammen
Læs mere
Danmarks største pengetank, ATP, er klar til at takke ja til tilbuddet fra Airbus om at købe danske Satair, der laver reservedele og vedligeholder fly. Dermed ser købet ud til at være godt på vej.

"Det er strategisk set den rigtige køber, der er kommet på banen. Vi synes, at det er en god pris, man har forhandlet sig frem til, så vi vil gerne sælge vores aktier," siger Claus Wiinblad, aktiechef i ATP.ATP har øget sin ejerandel i Satair over det sidste år, så ATP nu ejer 8,4 pct. af aktierne. Dermed bliver det også en af årets bedste investeringer for ATP, der senest fik en stor gevinst ved salget af Danisco.

Både bestyrelsen og ledelsen i Satair anbefaler også et salg. Til sammen har de omkring 2 pct. af aktierne. Og sidst men ikke mindst har også de franske aktionærer i Matignon Investissement 2FCPR og Compagnie du Bois Sauvage s.a., som besidder henholdsvis 8,1% og 5,8% af Satairs samlede aktiekapital, takket ja til tilbuddet.De to franske selskaber blev aktionærer i Satair i forbindelse med, at Satair opkøbte selskaber i Frankrig.

Tilsammen betyder det, at Airbus indtil videre har fået tommelfingeren opad til 24,3 pct. af aktierne i Satair.

Franske Airbus har budt 504 mio. dollar i kontanter - eller ca. 2,6 milliarder kroner. Købstilbuddet svarer til en præmie på 23 procent i forhold til slutkursen tirsdag, mens det svarer til en præmie på 66 procent i forhold til kursen før, der kom rygter om et købstilbud. Samtidig svarer købet til 580 kr. per aktie, hvilket er væsentligt højere end tirsdagens lukkekurs på 470 kr. per aktie.