ATP henter ny direktør i Nordea

ATP’s bestyrelse udpeger Christian Hyldahl som ny direktør

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Christian Hyldahl er udpeget som ny direktør for ATP. Han kommer fra en stilling som chef for Asset Management i Nordea, der er en af Europas største kapitalforvaltere.

Christian Hyldahl afløser Carsten Stendevad, der har valgt at vende tilbage til USA af familiemæssige årsager. Om sit nye job siger dagens hovedpersen Christian Hyldahl selv:

»Som hele Danmarks pensions- og administrationsselskab spiller ATP en stor og vigtig rolle i det danske samfund – og løser en række vigtige opgaver, som har stor betydning i mange menneskers hverdag. Efter mange fantastisk år i Nordea, har jeg fået en unik mulighed for at skrive et nyt kapitel i mit arbejdsliv og jeg glæder mig enormt til at bidrage i ATP. Jeg har fulgt ATP’s udvikling igennem mange år og jeg glæder mig til at blive en del af den udvikling,« siger den nye direktør i en pressemeddelelse.

Tidligere har Christian hyldahl bestridt en række topjobs i Nordea herunder chef for Nordea Markets. Dermed får ATP en chef med dyb og bred erfaring fra de finansielle markeder.

»Christian Hyldahl har i sine mange år i Nordea vist sig som en meget dygtig og respekteret finansmand, med et indgående kendskab til den finansielle sektor. Christian Hyldahl er ligeledes bredt anerkendt som en særdeles dygtig leder med høj integritet og god dømmekraft. Christian Hyldahl er en god afløser for Carsten Stendevad, der har leveret et utroligt flot arbejde for ATP,« siger ATP’s bestyrelsesformand Jørgen Søndergaard i en pressemeddelelse.

Bestyrelsesformanden glæder sig over, at det på relativt kort tid er lykkedes at finde den rette direktør for ATP.

»Det har været et stærkt kandidatfelt og vi er i bestyrelsen overbeviste om, at vi med Christian Hyldahl får en stærk direktør til et stærkt ATP,« siger Jørgen Søndergaard og fortsætter:

»Det har været afgørende, at finde en ny direktør, der kan stå i spidsen for ATP i en tid – hvor ikke bare ATP, men alle institutionelle investorer, vil stå overfor store udfordringer med at skabe afkast. Christian Hyldahl har udover sin store forståelse for de komplekse dele af de finansielle markeder også stærke ledelseskompetencer, der vil være vigtige for hele ATP koncernen herunder ATP’s store administrationsforretning. Endelig har vi lagt vægt på Christians personlige egenskaber – faglig, ordentlig og beskeden – som vil passe godt til den rolle, som ATP spiller i det danske samfund.«