ATP-formand indkalder bestyrelse til ekstraordinært møde: Skal drøfte topchefs rolle i udbyttesag

Christian Hyldahls rolle i udbyttesagen giver anledning til et ekstraordinært bestyrelsesesmøde i ATP.

Direktør for ATP Christian Hyldahl var chef for den Nordea-afdeling, som søgte at få refunderet schweizisk og fransk udbytteskat. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ATPs formand, Torben M. Andersen, har indkaldt bestyrelsen i Danmarks største pengetank til et ekstraordinært møde.

Det sker som konsekvens af, at ATP-topchef Christian Hyldahl er kommet i modvind, fordi han tidligere har stået i spidsen for en afdeling i Nordea, som ad flere omgange spekulerede i schweizisk og fransk udbytteskat.

»Som jeg har udtalt før, så tager vi sagen meget alvorligt i bestyrelsen. Vi har løbende gennemgået direktørens redegørelser og har i går drøftet situationen på et forretningsudvalgsmøde. Det samme vil selvfølgelig ske i bestyrelsen. Da det næste ordinære møde først er midt i december, har jeg indkaldt til ekstraordinært møde. Det ser jeg frem til,« siger bestyrelsesformand Torben M. Andersen i en skriftlig kommentar.

Det er dagbladet Børsen, der gennem en række artikler har udrullet sagen om Christian Hyldahls tilsyneladende involvering i skattetænkning som tidligere Nordea-chef.

I første omgang beskrev avisen, at en Nordea-afdeling deltog i spekulation om udbytteskat i Schweiz i årene 2006-2008, og Christian Hyldahl stod netop i spidsen for den pågældende afdeling. Senere kom det frem, at Nordea i 2005 og 2006 havde foretaget tilsvarende transaktioner med franske aktier.

»Vi kan se, at der i 2005 og 2006 har været handlet med franske aktier, omend i noget mindre skala. Alle de handler tilhører samme periode og samme kompleks, som vi tydeligt har sagt, at vi tager afstand fra,« udtalte Nordea tirsdag til Børsen.

Udbyttehandlerne har fået flere partier til at lægge pres på Christian Hyldahl. Både Liberal Alliance, Dansk Folkeparti, Konservative, SF og Alternativet har for nylig sagt, at de har svært ved at forestille sig Christian Hyldahl fortsætte i spidsen for ATP.

Christian Hyldahl selv lægger sig torsdag fladt ned i et interview med Finans. Her forklarer den nuværende ATP-topchef, at han »er blevet klogere«.

»I 00erne fulgte man lovens ord. Det handlede om, hvad man kunne, og ikke så meget om, hvad man burde. På det tidspunkt var mindsettet, at det var en legitim forretningsmulighed. I dag synes jeg, at det var forkert, at vi indgik den type handler. Man bør være meget opmærksom på den slags ting og se på, hvad der er intentionen bag loven,« siger Christian Hyldahl til Finans.

Som Berlingske beskrev onsdag, har ATPs forretningsudvalg, der består af formand og økonomiprofessor Torben M. Andersen, adm. direktør i DA Jacob Holbraad, og LO-formand Lizette Risgaard, foreløbigt fredet Christian Hyldahl. Men nu skal hele ATPs bestyrelse, der består af 13 medlemmer, altså også diskutere Christians Hyldahls involvering i udbyttesagen.