ATP-formand har fuld forståelse for CEO-beslutning

Der er fuld forståelse for den beslutning, som chefen for ATP, Carsten Stendevad, har truffet om at forlade topposten, selv om det for ATP er ærgerligt.

ARKIV FOTO Carsten Stendevad i London Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det siger bestyrelsesformand Jørgen Søndergaard til Ritzau Finans.

»Det er meget ærgerligt for ATP, men jeg har fuld forståelse for, for at Carsten Stendevad med den situation som hans familie befinder sig i træffer den beslutning, som han har truffet,« siger han.

Carsten Stendevad oplyste tidligere fredag, at han på grund af sygdom i den nærmeste familie er nødt til at sige op.

Formanden er meget tilfreds med det arbejde, som er foretaget i de godt tre år, som Carsten Stendevad har været i toppen af danskernes pensionsselskab, ATP.

»Det, som Stendevad først og fremmest har arbejdet med, har ikke været så synligt,« siger formanden og påpeger, at det drejer sig om den måde investeringer bliver analyseret og sammensat på.

»Måden er blevet kulegravet og investeringerne sat sammen på en ny og mere robust måde,« siger Jørgen Søndergaard og tilføjer:

»Det er blevet løftet til et andet niveau end tidligere.

Formanden præciserer, at der er tale om et "mere effektivt og tidssvarende niveau" men understreger i samme åndedræt, at tidligere niveauer ikke var dårlige.

SVÆR OPGAVE AT FINDE NY PERSON

Det bliver en svær opgave hurtigt at finde en efterfølger, men ATP's bestyrelsesformand regner med, at det sker inden jul. Hvad den nye direktør skal have af profil, er endnu ikke klart.

»Det er vigtigt at finde en person, der kan fortsætte Stendevads positive linje,« fastslår Jørgen Søndergaard dog.

Han og den øvrige bestyrelse vil gerne have, at søgeprocessen går hurtigt men understreger, at det jo ikke er noget som ATP alene bestemmer.

Carsten Stendevad forlader ikke ATP med øjeblikkelig virkning - men det er ikke sikkert, at han bliver siddende, til den nye topchef kan træde til.

»Jeg kan kun sige at Stendevad bliver siddende "indtil videre",« siger formanden.

Han påpeger også, at det er usikkert, hvor lang tid søgeprocessen tager - og hvor lang tid der kan gå, inden en ny chef kan blive frigjort for at komme til ATP.

INGEN SPECIELLE UDFORDRINGER FOR ATP

Formanden mener ikke, at den nye topchef skal håndtere særlige udfordringer for pensionsgiganten.

»Vi (ATP, red.) har ikke særlige udfordringer men de samme, som enhver investor og pensionskasse har for nuværende. Vi skal kunne forrente de indestående midler på en fornuftig måde i det lavrentemiljø vi har,« slutter Jørgen Søndergaard og erkender:

»Det har sine særlige udfordringer.«