ATP: Foretrækker cocktail af aktietilbagekøb og udbyttebetaling

Trygs beslutning om fremover udelukkende at betale udbytte frem for at udlodde overskuddet til aktionærerne via en cocktail af udbyttebetaling og aktietilbagekøbsprogrammer får ikke roser med på vejen fra ATPs vicedirektør og aktiechef, Claus Wiinblad, der havde foretrukket den gamle model.

Trygs beslutning om fremover udelukkende at betale udbytte frem for at udlodde overskuddet til aktionærerne via en cocktail af udbyttebetaling og aktietilbagekøbsprogrammer får ikke roser med på vejen fra ATPs vicedirektør og aktiechef, Claus Wiinblad, der havde foretrukket den gamle model. Fold sammen
Læs mere

Forsikringsselskabet sløjfer fremover aktietilbagekøbsprogrammerne og vil kun anvende udbyttebetaling. Ifølge Trygs koncernchef, Morten Hübbe, er beslutningen i tråd med tiden. Hos ATP havde Claus Wiinblad dog foretrukket den gamle model, selvom han understreger, at der ikke er tale om et kardinalpunkt for ATP.

- Vores helt overordnede holdning er, at vi egentlig foretrækker, at man har en stabil dividende. Den del af udbetalingerne som er af mere variabel karakter, den tager man så over aktietilbagekøbet. På den måde ville vi have foretrukket den gamle model, hvor man havde en balance mellem en dividende og et løbende aktietilbagekøbsprogram, siger Claus Wiinblad til Ritzau Finans.

VOLATILT UDBYTTE BØR UNDGÅS

Aktiechefen ser især aktietilbagekøbsprogrammet som et nyttigt instrument til situationer, hvor udbyttebetalingen er relativt volatil.

- Problemet er, at der vil typisk være en større negativ reaktion i en aktie der er tvunget til at sænke dividenden, end hvis man har et fleksibelt aktietilbagekøbsprogram, siger Claus Wiinblad og uddyber:

- I de aktier, hvor der er stor fokus på dividenden, kan der fra mange udbyttefondes side være en klar negativ reaktion, hvis man på et tidspunkt bliver nødt til at sænke dividenden. Derfor kan vi egentlig bedre lide, at man holder dividenden stabil og bruger aktietilbagekøbsprogrammet til den variable udlodning.

Hos Trygs koncernchef kædes beslutningen om at sløjfe aktietilbagekøbet blandt andet sammen med det lave renteniveau, da pensionskasser og tilsvarende investorer har efterspurgt et mere sikkert afkast.

- Der er rigtigt mange investorer, der gerne vil sikre sig, at de får et løbende afkast, som de så kan give videre til deres private kunder. Derfor synes vi, at et ekstraordinært udbytte er helt i tråd med det. Så det er der egentlig mange, også private aktionærer, der har signaleret til os, at de godt kunne tænke sig, uddyber Morten Hübbe.

PRES PÅ AKTIEN

ATP's lettere kritiske holdning deles af Danske Banks chefhandler, Mads Zink, der tidligere fredag begrundede kursfaldet i Tryg-aktien således:

- Markedet er meget bekymret for, at Tryg dropper aktietilbagekøb. Det virker til, at Tryg undervurderer, hvor meget et aktietilbagekøb betyder for stabiliteten i aktiekursen, siger Mads Zink til Ritzau Finans.

Tryg-aktien falder fredag eftermiddag 3,1 pct. til 131,70 kr.