Atlantic Petroleum på overlevelseskurs trods rød egenkapital

Der er angiveligt penge nok i kassen til, at Atlantic Petroleum kan fortsætte driften i yderligere tre år - og samtidig er der nu også mulighed for igen at udvide porteføljen, så der kan skabes reel produktion og salg.

»Lånet sikrer penge til at drive selskabet i de næste tre år, og det vil give os penge til at udvide porteføljen,« skriver Atlantic Petroleum i regnskabet for andet kvartal. Fold sammen
Læs mere
Foto: GARY CLEMENT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sådan lyder meldingen i regnskabet for andet kvartal, der ellers også byder på en negativ omsætning og en blodrød egenkapital.

Det færøske olieselskab, der ellers har balanceret på kanten af overlevelse gennem lang tid, siden det sidste år kom frem, at der ikke kunne findes finansiering til udviklingen af et stort britisk oliefelt, modtog i slutningen af maj et nødlån fra British Oil & Gas på 8 mio. pund.

De penge skal sikre den fremtidige drift - og skal ifølge en tidligere meddelelse fra Atlantic Petroleum - bruges til investeringer i porteføljen i primært Østeuropa og Eurasien. Lånet har en kuponrente på 9 pct., og det kan også konverteres til aktier i olieselskabet ved en strike-kurs på 15 kr.

Samtidig har Atlantic Petroleum fortsat penge til gode fra sidste års salg af den britiske Pegasus-licens, som ventes også at kunne spæde lidt til den pressede kasse, og frasalg af Orlando og Kells-licenserne - ligeledes i Nordsøen - er desuden fortsat i gang, hvilket også kan kaste penge af sig.

»Lånet sikrer penge til at drive selskabet i de næste tre år, og det vil give os penge til at udvide porteføljen. Som et resultat af Pegasus-salget med udestående betingede betalinger; Atlantic Petroleum UK venter at modtage fremtidige pengeindstrømninger fra den britiske del af Nordsøen, og Atlantic Petroleum North Sea vil hente værdi fra salget af Orlando og muligvis Kells,« skriver Atlantic Petroleum i regnskabet for andet kvartal.

»Derudover vil selskabet refokusere sine forretninger og udnytte det nuværende fald i markedet til at søge muligheder i Østeuropa og Eurasien,« fortsætter selskabet.

I selve regnskabet for andet kvartal bogfører Atlantic Petroleum en negativ omsætning på 127.000 kr., mens driftsresultatet (EBITDAX) opgøres til minus 1,5 mio. kr. mod et plus på 7,7 mio. kr. i andet kvartal sidste år.

På grund af lånet fra British Oil & Gas kan olieselskabet dog notere sig et nettoplus på 77,8 mio. kr. på bundlinjen - mod et underskud på 15,4 mio. kr. i andet kvartal 2015.

Egenkapitalen i Atlantic Petroleum var dog fortsat på minus 59,7 mio. kr. ved udgangen af første halvår, fremgår det af regnskabet.